EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Изложение "Хемус 2020" в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение "Хемус 2020" в Пловдив

mail13:51 | 29.09.2020прегледи 747 коментарикоментари 0


Иновации в отбранителната промишленост ще бъдат представени по време на специализираната изложба „Хемус 2020“ от 30 септември до 3 октомври в Международен панаир Пловдив. Това ще стане в рамките на традиционния Индустриален форум и на фирмени презентации на участници. В 14-ото издание на проявата се включват близо 90 изложители от 17 държави.

Едно от най-значимите събития в нейната съпътстваща програма е Индустриалният форум, който е платформа на представители на индустрията, научни, правителствени и неправителствени организации и институции за дискусии и решения в интерес на инвестициите, иновациите, съвместните научни разработки и технологиите в областта на сигурността и отбраната. Той ще се състои на 30 септември, а темата е „Европейската програма за промишлено развитие в отбраната (EDIDP) и Европейския фонд за отбрана (EDF) и перспективите пред българската отбранителна индустрия“.

Ще се обсъждат поуките от участието на българската отбранителна технологична индустриална база и администрацията в програмата EDIDP през 2019 г., възможностите за създаване на ясни и прозрачни модели и процедури за участие и подкрепа на EDIDP/EDF проекти от страна на индустрията, научните организациите и държавата, както и за насърчаване на диалога между български и европейски компании за партньорство и участие в EDIDP. Ще бъдат представени опитът на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ от участие в европейски проекти и програми, както  и добри практики на български предприятия. Това съобщиха от Министерството на отбраната, организатор на форума.

Представят антидрон система

Иновации ще бъдат демонстрирани и от фирми участници в „Хемус 2020“. Своя най-нов продукт – антидрон система, ще представи „Самел 90“. Тя прихваща сигналите за управление на дроновете на разстояние 8-10 км, а на разстояние 4-5 км дронът се приземява принудително. Компанията е водещ производител на радиосмутители, които се използват в над 30 държави. Делова среща „Нови продукти с военно  предназначение“ организира  фирма  „Сейдж Консултантс“.

Нови радари в подкрепа на ВВС

Семинарът  на IAI/ELTA Systems „Решения за въздушно наблюдение в подкрепа на българските ВВС” е част от съпътстващата програма на Международната изложба за отбранителна техника, продукти и услуги „Хемус 2020“. Ще бъдат представени нови радари, предназначени  за различни мисии.

Семинарът включва модулите: „Решения за въздушно наблюдение - нужди, заплахи и предизвикателства“,  „Концепцията “Небесен щит” на ELTA“, „Фамилията MMR“, „Мултисензорен MMR“. Събитието ще се състои на 1 октомври  от 9 до 10.30 ч. в зала „Прекслуб“, Конгресен център на Международен панаир Пловдив, където се провежда специализираното изложение.

Израелската компания ELTA Systems Ltd е водещ доставчик на отбранителни продукти и услуги.  Тя е специлизирана в разработването и усъвършенстването на отбранителна и разузнавателна електроника, включително сензори, радари, системи за електронна война и комуникация. Предлага богата гама от продукти: за въздушна и космическа отбрана - радари, самолети със специална мисия, въздушни радари, въздушни SIGINT & EW, въздух C4I, космически радари за SAR; сухопътни отбранителни системи - наземни радари, наземни SIGINT & EW, Земя C4I, автономни наземни системи; военноморски радари - военноморски SIGINT & EW, военноморски C4I;   кибер и HLS киберрешения  за вътрешна сигурност. Компанията управлява световна маркетингова мрежа, която включва и множество услуги за клиентите. ELTA Systems е включена в класацията на Dun's100.

Научна конференция в рамките на събитието

Десета международна научна конференция е едно от основните събития в програмата на специализираната изложба за отбранителна техника и продукти „Хемус 2020“ в Международен панаир Пловдив. Темата е „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации - решаващ фактор за отбраната и сигурността”.

В конференцията, която ще се проведе на 1 октомври,  ще вземат участие над деветдесет делегати и гости от страни от Европейския съюз и извън него, очакват се представители на световни водещи производители на отбранителна техника и на академичните среди, ще бъдат изнесени  повече от 35 доклада. Това съобщиха от Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров", който организира престижната проява, и добавиха, че тя привлича все по-голям интерес.

Научният форум ще има четири сесии - една пленарни,  две тематични и една постерна. Приоритет в пленарните доклади е военно-образователната система, затова водещи изказвания ще имат полковник Иван Маламов - началник на Националния военен университет „Васил Левски", бригаден генерал Юлиян Радойски -  началник на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски", полковник доц. д-р Димитър ТАШКОВ - заместник-началник на Военната  академия  „Г.С.Раковски", както и полковник доц. д-р Николай Стоянов – зам.-директор на Института по отбрана.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg