EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изложение "Културен туризъм" във В. Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение "Културен туризъм" във В. Търново

mail16:10 | 21.04.2023прегледи 740 коментарикоментари 0


Във Велико Търново започна Международното изложение "Културен туризъм". Седемнадесетото издание на форума ще продължи до 23 април, съобщиха организаторите от община Велико Търново, които осъществяват инициативата в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма.

В изложбените зали "Рафаел Михайлов" са разположени и щандовете на 50 изложители - общини, туристически компании, дипломатически мисии, туристически сдружения и производители.

Под мотото "Трапезица - истории  за българския вкус" в дните на форума ще бъдат представени майсторството на кулинарни специалисти от региона и уникални храни и вина от различни изби в страната. Целта  на организаторите е наред с туристическите дестинации да покажат продукцията на малки и средни предприятия от страната, които със своята дейност съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането на изчезващи култури. Другата идея е посетителите да осъществят преки контакти с хотелиери, ресторантьори и производители.

Експерти от Министерството на туризма ще участват в дискусия, посветена на потенциала на традициите и съвременните творчески индустрии за повишаване привлекателността на дестинациите за туризъм.

Форум, посветен на културно-историческото наследство и неговото популяризиране и опазване ще бъде част от конферентната програма на изложението. Националната среща на организациите за управление на туристическите райони и бизнеса по въпросите на качеството на туристическото предлагане ще бъде също сред акцентите. Темата за качеството в туризма ще бъде обект на обсъждане и в рамките на дискусията, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

В рамките на конферентната програма за първи път ще бъдат представени данните от изследването на Обсерваторията за икономика на културата към УНСС за икономическия принос на културните и творческите индустрии, в това число на културния туризъм и културното наследство.

В тазгодишното издание на единствения у нас туристически форум с фокус върху културата и туризма вземат участие посланици, дипломати и туристически представители от Румъния, Република Южна Африка, Република Корея, Северна Македония, Индия, Палестина. Колорит към международното представяне добавят гости от местната администрация в йорданския град Карак и туроператори от Гърция.

По традиция в дните на изложението ще бъдат представени номинациите в десетия Националния конкурс за издания на туристическа тематика "Read&Travel" и ще бъдат връчени наградите на победителите в Националния студентски конкурс за разработка на туристическа тематика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg