EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изложение в София „Дни на италианското образование“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение в София „Дни на италианското образование“

mail17:05 | 12.10.2016прегледи 1169 коментарикоментари 0


През следващия уикенд в София ще се проведе петото издание на изложението „Дни на италианското образование“, събитието ще се проведе на 15-ти октомври в сградата на „Интерпред“, под патронажа на „Италианската търговска камара“ .

Представители на 8 университета ще дойдат в София, за да презентират пред българските кандидат-студенти и техните родители разнообразни качествени и достъпни образователни програми, стипендии и възможности за бъдещо кариерно развитие. Ето някои от университетите, които ще бъдат представени в България:

Politecnico di Milano – подготвящ елитни инженери, архитекти и индустриални дизайнери.

Univrsita Cattolica del Sacro Cuore – най-големият частен университет в Италия с 14 факултета, предлагащи програми от медицина през икономика и бизнес до политология и психология.

Cа’Foscari University of Venice – първото бизнес училище в Италия и второто в Европа. В университета се преплитат икономиката, културното наследство, езиците и науката.

Istituto Europeo di Design – Istituto Europeo di Design е сред най-значимите частни институти за мода, дизайн, визуални изкуства, мениджмънт и комуникации в Европа.

Naba & Domus Academy, John Cabot University – John Cabot University, Sapienza University, LINGUAVIVA.

Таксите за обучение в държавните университети в Италия се определят на база семейни доходи и са между EUR 500 и 3300, като повечето български студенти плащат около EUR 800. От миналата година таксите за бакалавърските програми в частните университети и академии също се определят на база семейни доходи. Блaгодарение на това голяма част от българските студенти плащат около EUR 5000 на година, което е близо 3 пъти по-малко от пълната такса за обучение.

Италия е втори по големина инвеститор в България след Германия. Италианските компании, които оперират в страната и наброяват над 1000, активно допринасят за икономическия ръст, създавайки над 25 000 работни места.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg