EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изложба на фалшиви парфюми в Mall Sofia

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложба на фалшиви парфюми в Mall Sofia

mail16:20 | 15.03.2011прегледи 1738 коментарикоментари 0


Над 2,5 милиона фалшиви дрехи и парфюми са задържали българските митничари през 2010 година, като през последните месеци на миналата година са били унищожени над 18 хиляди имитации.
Имитации на любими марки, задържани от митничарите, могат да разгледат посетителите на молове в цялата страна. Агенция „Митници" и списание „Harper's Bazaar", съвместно с ГДБОП и Столична регионална здравна инспекция, откриха днес изложба на задържани артикули с нарушени права на търговска марка. Стоките - дрехи, чанти, аксесоари и парфюми, ще бъдат изложени за посетителите на Мall of Sofia в следващите две седмици, а в периода до октомври експозицията ще гостува на други търговски центрове в цялата страна.
Колкото и примамлива да е цената на ментетата, те в никакъв случай не се доближават по качество до оригиналите, предупреждават експертите на Агенция „Митници". Реална е опасността копията да предизвикат алергични реакции, травми и други инциденти. Това особено важи за децата, тъй като детските артикули са на трето място по обем задържани стоки, показва статистиката на Агенция „Митници". И тази година най-фалшифицирани са дрехите и текстилните изделия. Голям е делът и на аксесоарите и частите за мобилни телефони.
Според агенция Митници стоките менте влизат в България през Турция. По-малък процент се залавят на летищата и морската ни граница.
 


Тагове: стоки, менте
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg