EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Изкуствен интелект пое властта на Wall Street

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изкуствен интелект пое властта на Wall Street

mail16:40 | 14.07.2010прегледи 1354 коментарикоментари 0


Wall Street е популярен с това, че не се учи от грешките си. Вероятно машините може да се справят с проблема по - добре. На това залагат все по-голям брой инвеститори, които се обръщат към изкуствения интелект, когато трябва да правят инвестиционни решения, става ясно от публикация на The Wall Street Journal.  
С помощта на изкуствения интелект, програмистите не настройват просто компютрите да вземат решения при зададени команди. Те се опитват да накарат системите да се учат от взетите решения и да се адаптират към промените.

Нараства броят на инвеститорите, които се възползват от подхода на „учещите машини” - подразделение от науката на изкуствения интелект, при което компютърни програми анализират огромни количества данни и правят прогнози за бъдещето. Подходът се използва от технологични компании като Google Inc., например, за дейността по интернет търсенето и получените резултати, и като NetFlix Inc., за да се предвиди кои филми ще заемат най- много потребителите.
Малък нюйоркски хедж - фонд с капитал от около $7 млн. - Rebellion Research - проучва използването на „учещите машини”, за да развие инвестирането в акции.
„Очевидно е, че хората не се усъвършенстват,” коментира 27- годишният Спенсър Грийнберг, участник в инициативата на Rebellion Research. „Докато компютрите и алгоритмите стават все по- бързи и по- надеждни.”
Друг нюйоркски фонд като Renaissance Technologies LLC. също залага на изкуствения интелект за своите инвестиции. Към настоящия момент, обаче, подобни инвестиционни компании са по- скоро изключения, докато повечето остават скептични за крайния резултат.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 948