EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Изкупуване на тютюн от 20 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изкупуване на тютюн от 20 октомври

mail13:30 | 06.10.2014прегледи 6103 коментарикоментари 0


“Булгартабак” продължава срещите по места с тютюнопроизводители, съобщи дружеството. Срещите са по повод подготовката за изкупната кампания на тютюни от реколта 2014 г. От 20 октомври започва кампанията по сключване на договори за изкупуване и производство на сортови групи тютюни Басми от реколта 2014. Договорите ще бъдат сключвани с тютюнопроизводителите от Югоизточна България.
Представители на дъщерното дружество на „Булгартабак- Холдинг”АД, „Плевен БТ”ЕАД ще посетят тютюнопроизводители от Кърджали, Хасково, Асеновград и Харманли. Подписването на договорите ще става по предварително съгласуван график. Едновременно с това експертите на „Плевен БТ”АД ще разясняват на тютюнопроизводителите минималните качествени изисквания и правилата за производителска заготовка на тютюна.
Призоваваме тютюнопроизводителите да спазват изисквания за заготовка на тютюна за да може съвместно да запазим и повишим името и реномето на българските тютюни на международния пазар.

Тютюнопроизводители от Гоцеделчевския регион, съвместно с производители от Хасково, Кърджали и Свиленград, учредяват днес ново сдружение, което да защитава правата им, като подчертават, че то ще бъде политически независимо. Това каза пред Радио „Фокус” - Пирин Иван Сабахлъков, производител от Гоце Делчев. По думите му, на площада в Хаджидимово от 14:00 часа ще се съберат стотици тютюнопроизводители, които да подкрепят идеята. В началото членовете ще са около стотина души, като се очаква с времето броят им да нарастне значително. Сдружението ще използва като модел дейността на подобни организации в южната ни съседка, Гърция - ще води диалог с фирмите-изкупвачи, освен това, по време на изкупната кампания ще бъдат наети независими тютюневи експерти, които да дават компетентна оценка за качеството на суровината. Тютюнопроизводителите са решени да учредят новата организация, защото според тях, съществуващите в момента са обвързани и политически зависими, тъй като лидерите или членовете им са общински кметове или участват в партийни структури.
Кампанията по изкупуването на тютюна започна официално на 1 октомври, но в Гоцеделчевско същинската продажба на суровината е през ноември и декември. Реколтата е прибрана на 100%.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg