EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изземват имоти около Стара Загора заради „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изземват имоти около Стара Загора заради „Тракия”

mail22:01 | 30.08.2010прегледи 1486 коментарикоментари 0


Областната администрация в Стара Загора започна процедура по изземването на имотите край с. Загоре, които пречат на строителството на автомагистрала „Тракия".
Ако собствениците имат претенции те могат да ги предявят пред съда, коментира областният управител Йордан Николов, цитиран от Дарик радио.
Единият от собствениците на трите имота доброволно е подписал протокола по изземването на 8 квадратни метра, за които се предполага, че ще получи 1000 лева, обясни областният управител Йордан Николов.
„Не се изземват целите имоти - от едната сграда се вземат 56 кв. метра, от другата - 8 кв. метра, а от третата - около 1100 квадрата. Самият строеж на АМ "Тракия" продължава и в рамките на днешния ден може би ще започнат да съединяват двата участъка".
Ако собствениците са били коректни и покажат документи в съда те ще бъдат обезщетени подобаващо, убеден е областният. „Аз не вярвам държавата да бъде толерантна към едни и нетолерантна към други, но няма да се случи и да бъде рекетирана".
Трасето на новостроящата се отсечка от автоматистрала „Тракия" минава през трите имота, които не са били нанесени от общината преди 15 години върху картата на възстановената собственост.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg