EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Извънсъдебно споразумение BNP Paribas/САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Извънсъдебно споразумение BNP Paribas/САЩ

mail14:20 | 30.06.2014прегледи 1095 коментарикоментари 0


Управителният съвет на BNP Paribas e одобрил този уикенд споразумение, което предвижда глоба от близо $9 млрд., за да се избегне процес за нарушаване на американско ембарго, съобщи Франс прес, позовавайки се на информиран източник.

Това споразумение трябва да бъде обявено след закриване на Нюйоркската фондова борса към 20:00 часа по Гринуич, уточняват осведомени източници. Всяка от замесените компетентни власти (министерството на правосъдието, банковият регулатор на Ню Йорк Бенджамин Лоуски) ще направи съобщение, допълва друг информиран източник. През изминалия уикенд управителният съвет на BNP Paribas имаше извънредно събрание, съобщи АФП, цитирайки отново друг информиран източник.
Целта на тази среща е била да се произнесе по постигнатото споразумение между ръководството на банката и американските власти. Извънсъдебното уреждане на проблема между френската банка и САЩ след дълги месеци на дискусии предвижда BNP Paribas да приеме глоба от $8,9 млрд. Това е най-голямата глоба, която САЩ са налагали някога на чуждестранна банка. Американските власти обвиняват BNP Paribas, че е заобиколила между 2002 и 2009 година американските санкции срещу Иран, Судан и Куба и е правила с тях финансови трансакции.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157