EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Избран е строител на газопровода в Средногорието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избран е строител на газопровода в Средногорието

mail09:15 | 28.07.2020прегледи 2332 коментарикоментари 0


Преносният газопровод в Средногорието ще бъде строен от ДЗЗД "Газстрой Панагюрище/Пирдоп", който включва местният клон на канадската Canpipe Industries International (50%), македонската "Чакар-Партнерс" (45%) и българската "Оскар-Ел". Този консорциум е определен за победител в процедурата, която "Булгартрансгаз" обяви в началото на март. Консорциумът предлага да завърши проекта за 280 дни, а офертата му е 23.6 млн. лв. без ДДС. До финала на процедурата са допуснати още двама кандидата, а три от предложенията са отхвърлени заради документални непълноти.

Шест са компаниите и обединенията бяха подали оферти за изграждане на преносния газопровод до Панагюрище и Пирдоп. Проектът е част от плановете за снабдяване на основни промишлени центрове с природен газ. Трасето на газопровода до Панагюрище и Пирдоп е с дължина 62.6 км. Прогнозната стойност на проекта е 24.728 млн. лв. без ДДС. Тя не включва материалите и оборудването, които ще бъдат доставени от „Булгартрансгаз“, за което има обявена отделна поръчка. Заедно с материалите общата стойност на проекта става 37.636 млн. лв.

Трасето на газопровода ще премине през територията на общините Септември, Лесичово и Панагюрище (в Пазарджишка област), а също през общините Пирдоп и Златица (Софийска област). Освен самото изграждане на газопровода, изпълнителят трябва да изготви документация на имотите, засегнати при строителството, да идентифицира собствениците или ползвателите на земи. Негова задача е да определи размера на обезщетенията за унищожена или пропусната реколта, или за нанесени щети при строителството, да договори и изплати обезщетенията.

Първата оферта бе подадена от „ЕГВ Пирдоп“, в което влизат познатите от процедурата за тръбата до Свищов компании Eurotecnoimpianti – Италия (водеща в обединението с 94%), и „Газенерго 2001“, а с минимален дял се включва и „Водоканалстрой Костови“. За двата проекта кандидатства също и „Нова газ“, в което с по 50% са представени „Атоменергоремонт“ на Христо Ковачки и македонската „Рапид билд“. Българско-италианското обединение „Евротрансгаз С.М.“ с водещ участник „Монолит София“ (96.5%) и S.A.L.P. също наддава за двете тръби. Останалите два кандидата са нови. Единият е обединението „Монтажи-Про 2020“, в което с по 35% влизат „Монтажи Ко“ и „Про арм“, македонската „Ел Те инженеринг“ има 10%, а останалите 20% са на „Дател“, която ще осигурява материали и оборудване, но няма да участва в строителството. Последното обединение е „Газстрой Панагюрище/Пирдоп“, включващо българския клон на канадската Canpipe Industries International (50%), македонската „Чакар-Партнерс“ (45%) и българската „Оскар-Ел“. Победител засега не е избран.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136