EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Избран е новият гл. архитект на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избран е новият гл. архитект на София

mail11:45 | 19.04.2016прегледи 1172 коментарикоментари 0


Комисията по провеждане на избор за главен архитект на Столична община приключи работа в установения срок. От двамата участници, които успешно преминаха през всички етапи на процедурата, арх. Здравко Здравков е класиран на първо място с 52,83 точки, на второ място е арх. Влади Калинов с 52,59 точки.
 Оценките на арх. Здравко Здравков на трите етапа на конкурсната процедура са: 4,48 за представената концепция, за защитата на концепцията - 4,47 и оценка 4,26 на интервюто. Оценките на арх. Влади Калинов на трите етапа от конкурсната процедура са: 4,55 за представената концепция, за защитата на концепцията - 4,38 и оценка 4,26 на интервюто. Коефициентите, по които се умножава всяка оценка, са определени от членовете на комисията преди началото на процедурите по оценяване и са: за представената концепция – 3, за защита на концепцията – 5, за интервюто – 4.
Комисията по избора на главен архитект на Столична община е съставена от 13 души. Председател на комисията е зам.-кметът Юлия Ненкова и членове - Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, арх. Иван Аврамов, член на Камарата на архитектите в България, арх. Николай Баровски, председател на Регионална колегия София-град към Камарата на архитектите в България, арх. Митьо Виделов, представител на Съюза на архитектите в България, Силвия Христова, общински съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика към СОС, Иво Божков, общински съветник от РБ и член на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика на СОС, Милка Христова, общински съветник от БСП-Лява България и зам.-председател на СОС, Ралица Стоянова, секретар на Столична община, Светозар Ерменков, директор на дирекция „Човешки ресурси“ на Столична община, инж. Анна Мутафчиева, директор на дирекция „Жилищно и обществено строителство, топлоенергетика и енергийна ефективност“, инж. Васил Начевски, директор на дирекция „Транспортна инфраструктура“ и ланд. арх. Ралица Маджарова, директор на дирекция „Зелена система“. Към комисията работеха и 7 наблюдатели.

Протоколът с класирането е предоставен на кмета на Столична община.

Ще се съобразя с решението на комисията за избор на главен архитект на София, заяви днес пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова.
По думите й конкурсът е бил максимално прозрачен, като концепциите на кандидатите бяха представени публично, а някои от тях бяха публикувани в интернет. Кметът Фандъкова каза, че все още не е получила официално протокола от заседанието на комисията. Когато това стане, тя ще разговаря с кандидатите и ще се съобрази с решението на комисията, каквато беше нейната заявка още от самото начало.
В 14 дневен срок от представянето на протокола на комисията, кметът на София трябва да издаде акт за назначаване на кандидата, който е класиран на първо място.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg