EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изборите на 5-ти октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изборите на 5-ти октомври

mail07:30 | 28.06.2014прегледи 948 коментарикоментари 0


Предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 5-и октомври. За това са се договорили на консултациите лидерите на ГЕРБ, БСП, ДПС.

От името на партиите, които взеха участие в консултациите, които проведохме по наша инициатива след Консултативния съвет за национална сигурност, мога да ви информирам, че беше постигнато съгласие между партиите, участвали в тези консултации да предложим на президента на републиката датата пети октомври за провеждане на парламентарни избори, това е първо. Второ - упълномощихме председателя на Народното събрание да направи среща с президента на републиката за провеждане без отлагане на политически консултации за гарантиране на реализацията на основните приоритети на държавата и преминаването към политическа стабилност. И трето, мога да ви съобщя, че партиите, които участваха в консултациите, ще подкрепят всички действия на държавата, на нейните институции за гарантиране стабилността на банковата система.
Това съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев, по чиято инициатива бяха проведени консултациите в парламента.

Вчера парламентът прекрати пленарното си заседание заради липсата на кворум, а парламентарният контрол не се състоя. До тази ситуация се стигна след остър спор между депутати от ГЕРБ и БСП при обсъждането на промени в Наказателния кодекс за отпадането на давността за престъпления на комунистическия режим. Следващото заседание е насрочено за 2-ри юли от 9 часа. Парламентът ще работи до края на сесията, която приключва в края на месец юли. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg