EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Избори във Варна до 3 месеца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избори във Варна до 3 месеца

mail15:00 | 08.03.2013прегледи 605 коментарикоментари 0


Всички процедурни действия ще траят 40 дни, след които президентът може да насрочи частични избори във Варна. Това обясни Бисер Троянов, говорител на ЦИК във връзка с предстоящия вот в морския град след оставката на кмета Кирил Йорданов. По думите му, общо процедурите могат да отнемат около три месеца.
Общинският съвет може колективно да подаде оставка. Но това не е задължително. Функциите на общинските съветници са различни от тези на кмета.

За парламентарните избори вече са предвидени 21 милиона лева. Предварителната подготовка започна. План сметката още не е получена в ЦИК. Тя е по пера. Ще се съобразим с отпуснатия бюджет на районните и общинските избирателни комисии, който сега е завишен до 6 милиона лева. Подготовката ще се осъществи от новоназначения служебен кабинет.
Скъсените срокове ще затруднят най-вече политическите партии и коалиции, които имат малко време да организират своята подписка от 7 хиляди избиратели, за да се регистрират пред ЦИК и след това да регистрират своите кандидати пред районните избирателни комисии, съобщи още Бисер Троянов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg