EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Идея за минимален корпоративен данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Идея за минимален корпоративен данък

mail16:01 | 08.04.2021прегледи 1535 коментарикоментари 0


Брюксел ще подкрепи инициативата на САЩ за налагане на глобален минимален корпоративен данък. "Оставаме ангажирани да гарантираме, че всички предприятия, включително дигиталните, плащат справедливия си данъчен дял, където това е основателно дължимо", каза говорителят на ЕК Дан Фери пред репортери на брифинг за пресата, отбелязвайки, че дискусията трябва да се проведе в рамките на Организацията за икономическо сътрудничество Развитие (ОИСР).

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън планира да призове за прилагане на минимална ставка на корпоративния данък в световен мащаб, за да се обезкуражат компаниите да се пренасочват към офшорни зони, съобщи новинарският уебсайт Axios.

Според Йелън увеличението на данъците е да се гарантира, че правителствата разполагат със стабилни данъчни системи, които събират достатъчно приходи, за да инвестират в основни обществени блага и да реагират на кризи, и че всички граждани справедливо споделят тежестта на финансирането на правителството.

Според Axios тази позиция на Джанет Йелън има за цел да засили подкрепата за плана на президента Джо Байдън да използва корпоративни данъци за финансиране на своя инфраструктурен план за $2 трлн.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157