EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иво Папазов подгрява Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иво Папазов подгрява Виена

mail12:45 | 12.12.2012прегледи 456 коментарикоментари 0


Виенският Концертхаус съобщава, че на 12 декември ще пести от разходи за отопление... Защото температурата ще нажежава Иво Папазов! В рамките на юбилейното си турне Папазов ще зарадва и виенските си почитатели. Един от най-големите кларинетисти на нашето време тази година празнува 60-годишния си юбилей, като от 45 години е и на сцената.

Иво Папазов е много повече от талантлив изпълнител на фолклор. Сред най-големите му фенове бе американският композитор, китарист, певец и режисьор Франк Запа. През 80-те години на миналия век Папазов е открит от мениджъра на Пинк Флойд Джо Бойд, който продуцира и първите му записи на Запад. Виртуозните изпълнения на българския кларинетист предизвикват истински фурор в Западна Европа.
През 2004 г. Иво Папазов участва в първото издание на музикалния фестивал във Виена “Балканска треска”. Един от създателите на фестивала, Рихард Шуберт, определя българската народна музика като уникална със сложните си неравноделни ритми и завладяваща мелодика. “А когато в нея се намеси представител на турските роми с техните сложни културни връзки с Ориента, какъвто е Папазов, се появява особена пикантност. Още повече, че той е горещ почитател на Чарли Паркър и ученик на проф. Петко Радев, а освен това и един от най-добрите кларинетисти в света”, допълва Шуберт./ КОМПРЕС София
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg