EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иван Костов:Драконовски мерки срещу фирми, които мамят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иван Костов:Драконовски мерки срещу фирми, които мамят

mail08:24 | 29.03.2010прегледи 872 коментарикоментари 0


Ние сме в центъра на кризата, коментира  лидерът на ДСБ Иван Костов в предаването „На четири очи” на Нова телевизия. Той смята, че мерките, които трябва да се приемат в България са две групи – в първата са мерки, щадящи социално слабите, с прилагането на които те няма да бъдат натоварени допълнително, като се отхвърлят такива като данък върху пенсиите, увеличаване на ДДС.
Втората група мерки са реформаторски  т.е. мерки, с прилагането на които ще се решат тежки структурни проблеми на икономиката, отлагани с години.
Сред работещите мерки той посочи създаване на  централен регистър на признатите от държавата задължения към фирмите. Такъв регистър ще отпуши система на разплащане, защото се възстановява доверието между държавата, фирмите и банките. Друга предложена мярка е свързана с елиминирането на всички инвестиции, които са прокризисни като например АЕЦ Белене.
Но същевременно той предлага да се правят инвестиции, които създават работни места.
Необходими са драконовски мерки, за да бъдат принудени фирмите да играят честно в търговете за обществените поръчки, каза още той. Досега един от начините за надхитряне на държавата е предлагане на ниска  цена, за да се спечели търгът, след което започват анексите, които оскъпяват поръчката. Такъв е случаят с магистрала Люлин, изграждане на лотовете на Тракия и т.н. За да се сложи край на тези злоупотреби, Иван Костов предлага в бъдещите търгове да не се допускат фирми, които не са спазили първоначалните си оферти.
Костов отбеляза, че няма нужда от вземане на кредит от МВФ, тъй като страната има ресурси, за да се справи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163