EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Иван Костов: Отново имам доверие в БНБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иван Костов: Отново имам доверие в БНБ

mail14:45 | 19.08.2016прегледи 1079 коментарикоментари 0


По повод доклада на БНБ за резултатите от проведения от банката стрес тест на банковата система у нас бившият премиер Иван Костов коментира в тв интервю: „Доверието ми в БНБ е възстановено. Сега е чудесният момент да се подаде искане до ЕС за проверка за въвеждане на еврото. Ние изпълняваме всички изисквания от Маастрихт”.

Костов порица поведението на българите с думите: „С огромната подкрепа на ЕС се построи метро в София. Софиянци се обидиха от увеличението на билета от 1 лв. на 1,60 лв. Друга обида – със средства на ЕС се построиха магистрали, а българите не искат да платят тол такси, за да се поддържат тези пътища. Такова поведение не разбирам”.

„Резултатът от президентските избори е предизвестен. Стеснявайки времето на кампанията, практически не се дава възможност за провал на изборите. Кандидатът на ГЕРБ, вероятно подкрепен от Реформаторския блок ще спечели”, коментира още Иван Костов. По думите му отлагането на номинациите е добър политически ход за управляващите, но не и за опозицията. „Бъдещият президент трябва да бъди европеец и атлантик”, категоричен е той.

Лабораторията на Иван Костов проучва разделението на българите по оста Русия-Турция-Брюксел. „Повечето са симпатизантите на Путин след успешна пропагандна война срещу България от страна на Кремъл. Това влияе на българското обществено мнение”, казва бившият министър-председател на България.

Той коментира и ситуацията в съседна Турция. „Това, което става в Турция, практически е налагане на една агресивна, авторитарна форма на управление, която не крие амбициите си да изнене своя труски политически ислям в съседните страни. Последно доказателство за това беше присъствието на български политици и духовници на мероприятията на партията, която прави тези неща в Турция”, заяви още Иван Костов.


Тагове: Костов, БНБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg