EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

И Франция с първи транш от ПВУ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Франция с първи транш от ПВУ

mail11:45 | 23.08.2021прегледи 642 коментарикоментари 0


В четвъртък Франция си осигури първия паричен транш в размер на 5,1 милиарда евро от Фонд за възстановяване и устойчивост на ЕС на стойност 800 млрд. евро, целящ да помогне на единния блок да се възстанови от коронавирусната пандемия и да направи икономиката по-зелена и по-дигитализирана.

Общият дял на Франция във фонда е 39,4 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства, като бъдещите изплащания са обвързани с изпълнението на инвестиционни проекти и мерки за реформа, посочени в предложения от страната план до Европейската комисия.

"Планът за възстановяване и устойчивост на Франция е ясно ориентиран към зеления преход, финансирайки широк спектър от проекти - от ремонти на сгради до чиста мобилност“, заяви еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони. Той подчерта цифровите проекти в предложението на Франция.

Комисията има за цел да набере тази година от дълговия пазар 80 милиарда евро посредством дългосрочни съвместни еврооблигации и краткосрочни еврокнижа за финансиране на първия транш от плащания по фонда към страните от ЕС.

Преди Франция и страни като Португалия, Люксембург, Белгия, Гърция, Италия, Испания и Литва също получиха първите си траншове от Фонда за възстановяване по-рано този месец, а Чешката република получи първия си транш още през юли.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg