EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И ФЕД предупреди за риска от ниските лихвени нива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И ФЕД предупреди за риска от ниските лихвени нива

mail14:10 | 25.11.2009прегледи 655 коментарикоментари 0


Представители на Федералния резерв на САЩ изразиха своята загриженост във връзка с това, че ниските лихвени нива могат да предизвикат „извънредно рисково поведение на финансовите пазари”, съобщава Financial Times. Подобна вероятност засега е „относително малка”, подчертават от резерва.
През ноември Китай и Германия предупредиха, че слабият долар и политиката на американския резерв да поддържа изключително ниски лихвени нива за един по- дълъг период може да стане причина за възникването на нови спекулативни балони.
В рамките на състояла се на 3 и 4 ноември среща представители на ФЕД “отбелязаха възможността от възникването на негативни ефекти в резултат на поддържането ниски лихвени нива”.
„Въпреки че представителите оценяват подобни рискове като относително ниски, все пак остават нащрек”, става ясно от протокол от проведената ноемврийска среща на представителите на резерва.
От Федералната комисия за отворен пазар определиха ниските нива на долара като „обичайни” и свързани с повишения интерес към рискови операции.
От комисията съобщиха, че БВП е нараснал на годишна основа с 2.8 % през третото тримесечие, което е по- лош резултат спрямо икономическите резултати от предходните три месеца, когато беше отбелязан ръст от 3.5 %.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg