EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

И САЩ изправени пред рецесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И САЩ изправени пред рецесия

mail11:39 | 13.02.2019прегледи 770 коментарикоментари 0


Говорейки на събитие в Дубай, Нобеловият лауреат Пол Кругман заяви, че вероятността за икономически спад в САЩ е висока с оглед на мудния растеж, който вече е факт в Китай и в Европа. Пол Кругман посочи, че "има голям шанс за рецесия в САЩ в края на тази и през 2020-а година", съобщава телевизия CNBC.

Кругман също така заяви, че членовете на Федералния резерв и на Европейската централна банка нямат възможност да реагират на евентуален икономически спад. Това също може да бъде фактор, влошаващ кризата, която вече удари Европа и Азия и която може да се разпространи в посока САЩ.

В отделно интервю за агенция Блумбърг също от Дубай, Кругман отново посочи, че вижда шансове за рецесия. "Изглежда има натрупване на по-малки проблеми и основният фон е, че нямаме добър политически отговор. Федералният резерв не може много да намали лихвите. Така че, да, бих казал, че има по-добри шансовете за предстояща рецесия", посочи той.

"Еврозоната очевидно преживява забавяне на темпото на растеж, което вече е много близко до рецесионните нива и няма възможност да прибегне до помощ от страна на ЕЦБ. Марио Драги не може да намали лихвите, защото те вече са отрицателни, така че аз мисля, че Европа е опасно място, което е потенциално толкова сериозно, колкото и Китай", смята видният икономист.

Разбира се, че Кругман, който по принцип не се срамува да прогнозира икономически рецесии, които така и не успяват да се реализират, призна, че неговият опит и на всички останали в предвиждането на икономическо забавяне далеч не е непогрешим.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg