EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

И Русия иска долара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Русия иска долара

mail15:32 | 15.06.2009прегледи 1188 коментарикоментари 0


dark_dollar1Въпреки различните мнения, че е нужно създаване на нова световна валута, резервна на американският долар, все повече експерти остават скептични към тази идея. Американският долар е в "добра форма" и няма алтернатива като световна резервна валута, казва руският финансов министър Алексей Кудрин, цитиран от Bloomberg.
Точно обратно твърдеше преди дни президентът на Русия Дмитрий Медведев. На същото мнение бе и финансовият директор на Международния валутен фонд - Джон Липски на икономически форум в Санкт Петербург.
Коментарът на Кудрин за пореден път показва зависимостта на Русия, Китай, Бразилия и Индия, или страните от групата БРИК, от американския долар. Четирите държави притежават общ валутен резерв от 2.8 трлн. долара и са сред най-големите притежатели на американски правителствени облигации.
Изявлението на финансовия министър идва преди предстоящата първа формална среща на лидерите на страните от БРИК, която ще се състои тази седмица. Очаква се на нея четирите държави да предприемат мерки за увеличаване на натиска за получаване на по-голямо влияние в световната финансова система.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg