EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

И Майнц забранява стари дизелови коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Майнц забранява стари дизелови коли

mail18:10 | 26.10.2018прегледи 1133 коментарикоментари 0


Германски съд отвори вратата пред нова забрана за движението на стари дизелови автомобили в Майнц, след като това вече е факт в Щутгарт, Франкфурт и Берлин. Решението на съда идва в момент, когато правителството се опитва да осуети тези твърде непопулярни решения, предаде Франс прес.

С решение, което бе очаквано с голям интерес, административният съд в Майнц (западната част на Германия) принуждава общината да забрани движението по най-замърсените улици на града на стари дизелови коли от септември 2019 година, освен ако тя не не направи така, че въздухът да стане чист дотогава.

Майнц е сред 65-те германски града, в които миналата година са били превишени европейските норми за емисиите на азотен диоксид или са били 40 микрограма азотен диоксид на кубичен метър, според Германската служба за околната среда.

Общината в Майнц твърди, че вече е намалила нивата на азотен диоксид, като е модернизирала градските автобуси, които изпускат вредни емисии, и е разширила трамвайната мрежа, информира ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg