EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Китай подготвя нови стрес - тестове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Китай подготвя нови стрес - тестове

mail14:40 | 05.08.2010прегледи 589 коментарикоментари 0


Комисията по регулиране на банковата дейност в Китай призова кредиторите да проведат стрес- тестове в случай на спад на цените на жилищата с 60 % в основните градове, където в момента е налице тенденция по рязко повишаване на цените, съобщава К2Капитал.Предходините стрес- тестове, проведени преди година, бяха предвидени при спад на цените с 30 %.
Новата проверка може отново да провокира безпокойство около разразилия се наскоро бум на кредитния пазар, който сега може да доведе до ръст на случаите по неизплащане на кредитите. Регулаторните органи вече затегнаха условията по отпускане на заеми в сферата на недвижимите имоти след като цените на пазара се повишиха с 68 % през първото тримесечие на тази година.
През април властите в Китай предприеха редица мерки в посока на предотвратяване на формирането на балони на пазара на имоти и кредитирането, като например - забраниха на банките да отпускат кредити за покупка на жилища на тези лица, които вече са собственици на два или повече имота, като повишиха и резервите при случаи на загуби.
Експертите уточняват, че резкият спад на пазара на недвижими имоти в Китай може впоследствие да забави икономическия ръст на страната, чийто ръст през второто тримесечие не оправда очакванията на анализаторите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037