EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Moody's оглежда рейтинга на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Moody's оглежда рейтинга на САЩ

mail10:00 | 09.08.2011прегледи 425 коментарикоментари 0


Агенция Moody's може да последва примера на Sdandard and Poor's и да понижи кредитния рейтинг на САЩ до 2013 година, предаде ИТАР-ТАСС. Анализатори от рейтинговата агенция посочиха, че такава крачка ще бъде направена, ако перспективите за развитието на американската икономика се влошат или Вашингтон не успее да оправдае очакването за съкращаване на бюджетния си дефицит. "За да бъде запазен рейтингът ААА на САЩ, очакваме (от САЩ) допълнителни мерки, целящи да сведат съотношението между държавния дълг и брутния вътрешен продукт до показател, който не надвишава планираните 75 процента в средата на десетилетието, както и допълнителното му понижаване в дългосрочен план", се посочва в доклад на Moody's.
"Споразумението, постигнато миналата седмица (между Белия дом и Конгреса) сочи, че постигането на съгласие за изпълнение на плана до началото на 2013 година ще бъде трудно, като се има предвид политическата поляризация, но е възможно", отбелязват анализаторите на рейтинговата агенция.
S&Pс понижи в петък рейтинга на САЩ с една степен от "ААА" до "АА+" за първи път в историята си, заявявайки, че постигнатото споразумение е "недостатъчно". Moody’s обаче възнамерява да даде повече време на Вашингтон за решаване на проблема с дълга. Според агенцията САЩ "продължават да демонстрират показатели, съответстващи на рейтинг ААА, въпреки очакваното влошаване на кредитната история през следващите години."
Moody’s потвърди във вторник оценката си "Ааа", дадена на държавния дълг на страната, но предупреди, че би могла да я понижи, като промени перспективата на рейтинга от "стабилна" на "отрицателна”.


 


Тагове: Moody's, рейтинг, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg