EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зърнената реколта в Русия = 110 млн. тона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зърнената реколта в Русия = 110 млн. тона

mail17:02 | 17.08.2016прегледи 1404 коментарикоментари 0


Зърнената реколта в Русия тази година няма да бъде под 110 милиона тона спрямо 105 милиона тона миналата година, съобщи руският заместник-министър на селското стопанство Евгений Громико, съобщи БТА.

Сега събраната реколтата от 31.5% от площите надхвърля 56 милиона тона, което е с 10 милиона тона повече, отколкото за същия период миналата година.

В края на юни руският аграрен министър Александър Ткачов прогнозира, че зърнената реколта тази година ще бъде 106 милиона тона, а ако метеорологичните условия са благоприятни ще достигне 110 милиона тона.

Евгений Громико съобщи още, че руското министерство на селското стопанство очаква сътрудничеството между Русия и Турция в сферата на доставките на зърно да се възстанови на предишното равнище.

Няма да крием, че Турция е един от основните ни партньори в покупката на зърно, тя е на второ място след Египет. Около 9 милиона тона (руско зърно годишно) консумира Египет, а около 7-8 милиона тона - Турция, уточни Громико.

Той допълни, че възстановяването на доставките на предишното равнище зависи не само от руско-турските отношения, но и от световната конюнктура, колебанията на световните цени на зърното и прогнозата за световната реколта. Заместник-министърът отбеляза, че като алтернатива на турския пазар се разглеждат Югоизточна Азия и Северна Африка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg