EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Значителни залежи от газ в Черно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Значителни залежи от газ в Черно море

mail12:42 | 20.05.2012прегледи 388 коментарикоментари 0


Не се разминаваме с газовия интерконектор. Такъв интерконектор ще има. Това каза пред БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
Този интерконектор е дълга перспектива. Самото изграждане може да се случи до края на 2014 г., но въпросът е кога той може да е реална алтернатива. Той ще е реална алтернатива, когато има количества газ, които да бъдат доставени в България. През 2018 г. ще започне добивът на газ в Каспийския регион, той ще бъде около 17 млрд. куб.м. газ, от които 6 млрд. са предвидени за Турция, допълни Добрев.
За нашите залежи от газ Добрев припомни, че е коригиран мораториумът за добива на конвенционален газ. "Вече няма пречки пред добива на конвенционален газ. Надяваме се на значителни залежи от газ в дълбоко Черно море. Няма да се караме с Румъния за този газ. В техния блок в Черно море те откриха около 40 млрд. куб.м. газ, ние сега започваме да търсим в нашия блок в Черно море. Нашият блок, който тепърва ще проучваме, е по-голям от румънския", подчерта енергийният министър.
За Турция Добрев посочи, че тя има много голям икономически растеж. "Около 10% за миналата година е растежът им и тази година продължават с много бързи темпове. Техният растеж е по-добър от растежа на България в най-добрите й години", коментира Делян Добрев. /БГНЕС
 


Тагове: Черно море, газ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg