EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Злият бик от Рабишкото езеро – туристическа атракция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Злият бик от Рабишкото езеро – туристическа атракция

mail13:48 | 13.02.2010прегледи 857 коментарикоментари 0


Легендата за злия воден бик, който живее в дълбините на Рабишкото езеро, ще се превърне в атракция за туристите, каза кметът на Белоградчик Емил Цанков, цитиран от БТА.
Проектът предвижда местни актьори да пресъздадат историята. На брега на езерото ще бъде разигравана сценката с предаването на хубавата девойка в дар на водното чудовище, разказа Милена Иванова, директор на общинската дирекция за евроинтеграция, един от авторите на проекта. Община Белоградчик вече е  ангажирала и специалисти от туристическия център, местното читалище, историческия музей, художествената галерия.
Рабишкото езеро се намира в непосредствена близост до пещера “Магурата” и Белоградчишките скали, към които туристите проявяват голям интерес.
Езерото е на над 4 млн. години и е с дълбочина от над 10 - 15 м. В района има уникални праисторически рисунки и скални масиви.
С идеята за новата туристическа атракция община Белоградчик участва в международния проект EDEN на Европейската комисия, който популяризира интересни, но непознати туристически обекти в Европа. През 2010 г. темата на конкурса е "Водата, извор на живот и благоденствие".
Ако проектът спечели измежду българските предложения, ще се състезава с най-добрите европейски проекти, допълни кметът на Белоградчик.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg