EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зимните курорти с повече туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зимните курорти с повече туристи

mail18:15 | 02.02.2021прегледи 502 коментарикоментари 0


Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията.
Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след проверка в курорта и региона, съобщиха от Министерството на туризма.
Вицепремиерът е посочила още, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени правила от Министерството на туризма още през октомври. И припомнила, че подготовката за зимните месеци е започнала още през лятото, като е имало редица срещи с представителите на бизнеса.
През тази седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти - Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, е информирала министър Николова.

По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух. В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за различни видове зимни спортове, е уточнила още вицепремиерът Николова.
Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти.
По време на обиколката си в региона вицепремиерът Марияна Николова е проверила и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки. В село Белчин министърът установила, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убедила и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153