EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Зимни инвестиции на ЕВН, Енерго Про

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зимни инвестиции на ЕВН, Енерго Про

mail11:10 | 04.12.2020прегледи 623 коментарикоментари 0


Електроразпределение Север приключи етап от инвестиционен проект на стойност 320 000 лева за изграждането на нова мрежа във варненската местност Боровец ЮГ. Специалисти на дружеството поставиха 200 стоманобетонни стълба и монтираха 5200 метра усукани изолирани проводници с висока устойчивост на лоши метеорологични условия. Инвестицията включва също подмяна на силов трансформатор и поставяне на 150 нови електрически табла.

Новоизградената електроразпределителна мрежа ще подобри електрозахранването на клиентите и ще доведе до значително намаляване на загубите на електроенергия в района. Дейностите по настоящия етап от проекта бяха планирани и приключиха непосредствено преди началото на зимния сезон. Наред с регулярно проведената профилактика на съоръженията, модернизацията на мрежата обезпечава нейната ефективна работа при зимни условия и осигурява непрекъсваемост на учебния процес за учениците по време на тяхното дистанционно обучение.

Електроразпределение Юг (част от EVN) достави нова специализирана техника по места за клиентските енергоцентрове (КЕЦ) на дружеството в Югоизточна България. Повече от 40 единици нова специална механизация са в услуга на дейностите, изпълнявани от екипите на дружеството. Доставките включват:

5 бр. UTV, оборудвани с вериги – по един в следните КЕЦ: Бургас Юг, Сливен, Хасково, Асеновград и Стамболийски

3 бр. самосвали с ремаркета – по един в КЕЦ Смолян, Кърджали, Сливен.

31 бр. лекотоварни автомобили

3 бр. мини багери

Това е поредната доставка на техника с цел бързо извършване на строително-ремонтни дейности, доставка на материали и др. Специализираната техника тип UTV е предназначена за достъп в труднодостъпни места и пресечени терени в сложна зимна обстановка. Багерите и самосвалите с ремаркета са особено полезни при изкопни дейности за полагане на подземни кабелни линии, превоз на материали и др. Наличието на модерна и качествена техника и механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969