EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зимната обстановка в страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зимната обстановка в страната

mail08:00 | 27.01.2014прегледи 503 коментарикоментари 0


Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупредителен жълт код за виелици и снегонавявания в Североизточна България.

За цялата област Силистра е забранено движението на моторни превозни средства над 10 тона, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Агенцията задължи товарните коли да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета в северната част на област Шумен. Ограничения са в сила в Разградска област за всички камиони над 12 т. Цяла нощ продължи почистването на снега в Силистренско. Ограниченията по участъка на автомагистрала "Хемус" в Софийско бяха отменени снощи.

Пътят Добрич - Варна е затворен заради снегонавявания. От автогара Добрич не пътуват автобуси. В града не се движат и тролеи. Влакът от София закъснява с 40 минути. Деветнайсет машини се грижат за почистването на основните пътни артерии, но условията са неподходящи за пътуване. Температурата рано сутринта бе единадесет градуса под нулата, продължава да вали сняг и да духа силен вятър, съобщи кореспондентът на БНР Гинка Димитрова.

Пристанище Варна е затворено. Летището също е затворено за снегопочистване. Оттам съобщават ,че подобрение на метеорологичната обстановка се очаква не по-рано от 14 часа. Община Дългопол засега е единствената община във Варненска област,която е обявила бедствено положение. Във Варна маршрутите на градския транспорт са почистени, 40 снегорина продължават да разчистват пътищата.

Снеговалежът през изминалата нощ в Смолянска област наложи нови ограничения на движението по републиканската пътна мрежа в района, предаде кореспондентът на БНР Радостина Чернокова. През прохода Рожен движението е задължително с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. През прохода Печинско има изискване само за товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета. Остават в сила въведените ограничения от неделя за прохода Превала, където преминаването става с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. По направленията Доспат - Батак и Доспат - Сърница товарните автомобили трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета.

Заради тежките зимни условия днес е неучебен ден във Варна. В принудителна ваканция излизат и учениците в силистренските общини Тутракан, Главиница, Дулово, Ситово и Кайнарджа, както и в Алфатар. Училищата в областите Плевен и Добрич затварят от днес до петък заради грипната епидемия, обявена преди дни.БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg