EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зеленчукопроизводители - без регистрация по Търговския закон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зеленчукопроизводители - без регистрация по Търговския закон

mail09:20 | 17.01.2012прегледи 758 коментарикоментари 0


Регистрацията на зеленчукопроизводителите по Търговския закон ще отпадне, когато продават на тържищата. Това е обявил министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на среща със стопаните в Пазарджик, цитиран от пресцентъра на министерството.
В момента Законът за стоковите борси и тържищата се променя в парламента и тази поправка ще бъде извършена до един месец, е казал министър Найденов. Според него нещата се връщат по стария ред, защото ще пострадат най-дребните производители.
Министър Найденов и директорът на Агенцията по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев са се договорили да бъде въведен ред в сектора. "Трябва да се преборим с нерегламентираните търговци и прекупвачите", е заявил министърът. По думите му трябва да има режим и да се отсеят нелегалните прекупвачи, които работят на гърба на дребните зеленчукопроизводители. За първи път през тази година зеленчукопроизводителите ще получат субсидии, като за целта са предвидени 25 млн. лева, е отбелязал още министър Найденов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037