EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелените технологии са злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелените технологии са злато

mail09:50 | 30.09.2011прегледи 958 коментарикоментари 0


Зелените технологии са злато – това символизира тази награда, заяви един от победителите в традиционния конкурс за иновативни продукти, който се провежда по време на Международния технически панаир в Пловдив. 51 златни медала - 29 за изделия на чуждестранни компании и 22 за български експонати, присъди журито тази година. Призьорите получиха престижните отличия на тържествена церемония в Международен панаир Пловдив вечерта на 28 септември.
„Преди 7 г. взех първото си злато от Есенния панаир и си помечтах един ден да имам повече медали от бизнеса, отколкото от спорта. Радвам се, че на изложението в Пловдив успявам да сбъдна мечтата си. Всяка година то става все по-хубаво и мога да представя своите продукти добре“, каза волейболната легенда Любомир Ганев, когато се сдоби с четвъртия си медал.
Изделието, за което бе отличена българската фирма „Енерсис“, й помогнало да назначи на работа още 100 човека само през последните 6 месеца.
„Нашият награден продукт се състои от 270 детайла. Всички се произвеждат в България, а с него станахме партньори на руския гигант КАМАЗ. Да гледаме на север - там е Русия, тя ни чака“, заяви директорът на „Мадара“-Шумен Валери Симеонов.
Два златни медала получи и българската компания „МКМ продукт“ за своята технология за производство на къщи-акумулатори и за най-новия модел, произведен по нея. Те предизвикаха сензация и още в първия ден на ЕСЕН 2011 фирмата сключи три договора на обща стойност 185 млн. евро с партньори от Русия. „Пет години работихме за този продукт и той няма аналог в света. Пожелавам такива контракти да станат традиция и да се сключват на панаира в Пловдив“, каза президентът на групата компании МКМ Михаил Михов.
8 златни медала отидоха при експонати от Русия, която е страна партньор на ЕСЕН 2011. Акцент на изложението са зелените технологии и зеленият бизнес.
Благодарим на Международен панаир Пловдив за тази „машина на времето“, тя ни държи в кондиция, отбеляза представител на ботевградското предприятие „Чайм“, което взело първия си медал през 1984 г. за компютъра „Правец“, после било отличено и за първия в България когенератор, а вече притежава 5 пазарни Оскара.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg