EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Зелен билет" за 1 лев днес в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Зелен билет" за 1 лев днес в София

mail09:15 | 28.01.2018прегледи 16837 коментарикоментари 0


Във връзка с превишените нива на фини прахови частици днес Столична община въвежда "Зелен билет" за пътуване с градски транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

От Столична община призовават гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване, а собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

Продължават проверките за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града, съобщават още от пресцентъра на Столичната община.

Водачите на обществените превозни средства ще продават "зелен билет". Картите за преференциално пътуване в цялата градска мрежа ще се разпространяват и в пунктовете за продажба на превозни документи на ЦГМ и "Метрополитен". На билета е изписана цената от 1.00 лв., както и че важи за един ден и за цялата мрежа на градския транспорт.

Пътуването със "зелен билет" е извънредна мярка, която цели да стимулира хората да оставят автомобилите си и да използват градския транспорт в дните с висока концентрация на фини прахови частици. Решението за това беше взето вчера от Столичния общински съвет.

ЦГМ има готовност да пусне допълнителни коли по линиите на обществения транспорт в периодите със силно замърсяване на въздуха.

Снимка: ЦГМ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg