EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Здравният министър подаде оставка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Здравният министър подаде оставка

mail11:34 | 30.10.2017прегледи 9181 коментарикоментари 0


Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка. Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщи пресцентърът на кабинета. Той бе избран за министър на здравеопазването на 4 май 2017 г. от  44-ото Народно събрание. Преди това е бил и министър на здравеопазването в служебното правителство на Марин Райков. Неговата постоянна позиция от 2014 година насам е "Началник на Военномедицинска академия”, като през 2015 година е произведен в звание „генерал-майор”.

Разследване на bTV твърди, че здравният министър д-р Николай Петров, като директор на ВМА, е сключил договори за почти 1,6 млн. лв. с фирмата на своя зет. Става дума за две обществени поръчки, спечелени от дружества, представлявани от Явор Цонев – мъжът, от когото дъщерята на Петров има дете.

Едната от обществените поръчки е за периодична доставка на остеосинтезни средства за ортопедия и травматология, системи за протезиране, артроскопски консумативи на стойност от близо 1 млн. 180 хил. лева, обявена през юни 2014 г. 

Същата фирма печели и друга поръчка. През февруари тази година дружеството е класирано на първо място за доставка на медицински изделия на стойност близо 430 хил. лева.

Справката в Агенцията по обществени поръчки показва, че единствените две поръчки, печелени от въпросната фирма, са били само във ВМА и само по времето на Николай Петров.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg