EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Здравната индустрия - най- печеливша през кризата в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Здравната индустрия - най- печеливша през кризата в Румъния

mail14:00 | 12.04.2010прегледи 910 коментарикоментари 0


Здравната индустрия, която има най-големи претенции по адрес на държавата, всъщност е една от печелившите в икономическата криза и секторът с най-голям растеж в последните пет години. Това се отнася, както до продажбата на медикаменти, така и по линия на получени бюджетни средства ( средствата  на Здравноосигурителната каса бяха удвоени за цитирания период), пише днес вестник "Зиарул финанчиар".
Последните данни сочат, че Роберт Попеску, директор на групата A&D Pharma, която е с най-голям дял в местния пазар на медикаменти, миналата година е получил брутно възнаграждение в размер на 406 хиляди евро, тоест около 24 хиляди евро нетна месечна заплата.
Заплатата на Попеску през 2009 година е била два пъти по-голяма спрямо възнаграждението му през 2008 година, а компанията ми е регистрирала по-висок оборот - от 514 милиона евро, въпреки че икономиката премина през изключително трудна година.
В държавния сектор най-високоплатените хора в здравеопазването - здравният министър и директорът на Здравноосигурителната каса, които администрират средства в размер от около пет милиарда евро, печелят съответно по 1200 и 1100 евро месечно.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg