EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Звезди и машини в MotoGP и Супербайк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Звезди и машини в MotoGP и Супербайк

mail18:11 | 16.04.2010прегледи 2685 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров
В началото на пролетта започва сезонът в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP. От четири години началото е на пистата „Лосайл” в Катар, а от три сезона първото състезание се провежда на изкуствено осветление и е едно от най-атрактивните събития в моторните спортове изобщо.
Сезон 2010 е шейсет и вторият в историята на спорта и съдейки по тестовете най-сериозните кандидати за титлата са настоящият шампион и седемкратен първенец в „Кралския” клас Валентино Роси, неговият съотборник в екипа на Fiat Yamaha Хорхе Лоренсо, пилотът на Ducati Кейси Стонър и Дани Педроса от заводския екип на Honda.
Напълно според очакванията на специалистите Стонър доминира на пистата „Лосайл”, но допусна грешка и падна още в началото на състезанието. Така победата взе „Доктора” Валентино Роси, а на почетната стълбичка се качиха още Лоренсо и Андреа Довициозо с Honda.
Месец и половина по-рано започна вторият по сила и престиж мотоциклетен шампионат – този в клас Супербайк. Разликата в мотоциклетите е голяма – тези от MotoGP са прототипи, докато използваните в Супербайка са специално подобрени състезателни версии на продаваните от компаниите машини. При „Кралете” фаворитите за победи се броят на пръстите на едната ръка, а мотоциклетите силно се различават по своите възможности на пистите. В Супербайка нивото на машините е много по-изравнено и поне десетима пилоти имат реален шанс да спечелят победа през сезона.

Снимки: Getty Images, MotoGP, WSBK


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg