EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заявления за авансово удържане на данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заявления за авансово удържане на данък

mail16:08 | 11.09.2015прегледи 1339 коментарикоментари 0


До края на септември можем да заявим желание данъкът върху доходите за последните три месеца на годината да ни бъде удържан авансово. По закон, първите девет месеца на годината данъкът върху доходите от наеми и хонорари се удържа задължително авансово. За последните три месеца обаче, всеки може да избере дали да получи целия си доход и догодина да довнесе данъка върху него, или и през последните три месеца данъкът му да бъде удържан авансово.

За да заявим, че искаме и през последните три месеца данъкът върху доходите ни да се удържа авансово, трябва да информираме платеца на дохода, тоест работодателя или наемателя си, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров:

Хората, които получават доходи извън трудови правоотношения, най-често хонорари по граждански договори, до края на септември месец да заявят в някаква форма, свободна, пред платеца на доходите тяхното желание, дали да им бъде или да не им бъде удържан данък за последното тримесечие на 2015 година.

Авансовото удържане на данъка не ни освобождава от подаването на данъчна декларация. Ако данъкът е удържан авансово, няма да можем да използваме 5-процентната отстъпка, ако подадем декларацията си онлайн догодина. Тя важи единствено за данъка за довнасяне./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg