EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Защо щефът на АПИ подаде оставка?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защо щефът на АПИ подаде оставка?

mail09:35 | 23.11.2016прегледи 1937 коментарикоментари 0


Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров днес депозира оставката си в деловодството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. В нея се посочва, че считано от 1 декември 2016 г. желае да освободи поста по „лични причини“.
Министър Лиляна Павлова прие оставката на инж. Лазаров. На негово място предстои да бъде назначен досегашният член на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Оставката на инж. Лазар Лазаров не е изненадваща, още в началото той заяви, че ще си тръгне с правителството. Това каза регионалният министър в оставка Лиляна Павлова в предаването „Денят започва“ по БНТ по повод депозираната оставка на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. „Тази оставка не е изненадваща, защото инж. Лазаров беше част от нашия екип и в предишния, и в този мандат. Още в началото на мандата той ми каза: „когато си тръгнете вие, аз ще си тръгна с вас, аз съм час от вашия екип, споделям и искам да работя в рамките на политиките, които провеждате“. Така че не е неочаквано. Това е негова заявка от самото начало“, посочи министър Павлова. „Той заяви, че ще подаде оставка заедно в правителството, защото се чувства част от екипа и от правителството. Това, че излиза малко по-рано е по негови лични здравословни причини и аз съм уважила тази негова молба. Така че няма драма в това. Аз му благодаря за усилията, защото под негово ръководство Агенцията направи много и за пътната безопасност, и аз ремонта и рехабилитацията на много пътища“, допълни тя. По думите й, благодарение на целя екип Агенция „Пътна инфраструктура“ над 150 км пътища в Северна България тази година са били преобразени. „Ще разчитам на приемственост. Бюджетът за следващата година предвижда 80 милиона отгоре, не за кръпки, а за рехабилитация, което започнахме и волята ни е да продължи“, посочи регионалният министър в оставка. Във връзка с решението на мястото на инж. Лазаров да бъде назначен досегашният член на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, тя коментира, че Атанасов и до момента е бил заместник на Лазаров и е ръководил дейностите по рехабилитация и поддръжка на пътищата. „Той работи в Пътната агенция от 2008 година, така че е специалист и през целия мандат работеше като заместник на инж. Лазаров. Човек с опит и познат в бранша. Това е най-естественият начин да няма шок в системата, да има плавен преход - да е човек от системата, който да поеме тази дейност“, отбеляза още министър Павлова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161