EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Защо няма австрийски туристи у нас?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защо няма австрийски туристи у нас?

mail16:00 | 22.01.2014прегледи 1002 коментарикоментари 0


Над 5.5% е ръстът на австрийските туристи в нашата страна - 125 хил.души са посетили трайно България, а други над 60 хил. австрийци са минали транзитно с коли през България през 2013 година. Австрийците са едни от най-големите любители на културно-историческия туризъм и са сред по-платежоспособните потребители, заедно с французи, белгийци, японци и американци.
Австрийските туристи търсят по-интелектуални услуги, свързани с историята и емоциите, а не просто само почивка на море или планина. Традиционно австрийците посещават за море Хърватска, а планини си имат достатъчно, но при добро качество на зимния туризъм и добри цени много от тях биха отседнали и в България, особено при съчетанието на скиваканции с изобилие от минерални води и СПА процедури. Това коментира Йозеф Райтингер-Ласка, президент на Асоциацията на туроператорите и турагенциите в Австрия. Той предложи на зам.икономическия министър Бранимир Ботев да се организира посещение в България на водещи австрийски бизнесмени, които да разгледат по-слабо познати културно-исторически паметници и да проучат нашия винен и гурме туризъм.
Възможно е да се организират специални турове у нас за австрийски туроператори и журналисти по исторически и природни забележителности, съчетани с гурме и вино маршрути – сред тях Розовата долина, Долината на Места, Дунавския регион.
България и Австрия работят по съвместни проекти от Дунавската стратегия, като създаване на съвместни туристически продукти, свързани с пътищата на Римската империя и на виното.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg