EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затворените комплекси вече са сегмент при имотите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затворените комплекси вече са сегмент при имотите

mail13:04 | 06.10.2017прегледи 10091 коментарикоментари 0


Затворените комплекси вече не са само тенденция, а се обособяват като отделен сегмент на пазара на недвижими имоти. Увеличава се броят на купувачите, които търсят жилища единствено в комплекси от затворен тип. Това обикновено са млади семейства с деца, при които средата и сигурността са от особено значение, посочват експертите от консултантската компания Имотека.

От компанията отчитат, че се повишава взискателността на клиентите към предлаганите имоти. Трите най-важни критерия, по които избират жилище, са сигурността, заобикалящата среда и социалното обкръжение. На първо място почти половината от купувачите поставят безопасната среда като най-важен фактор при избор на жилище. Затова предпочитат имотът им да се намира в затворен комплекс с контролиран достъп и видеонаблюдение.

Близо 30% от клиентите разчитат на доброто качество на строителството и запазената околна среда.  Предпочитани са градските жилища, които осигуряват контакт с природата чрез вътрешен двор или се намират в близост до природни забележителности.  

Очаква се интересът към затворените комплекси да се задържи и заедно с по-високите изисквания от страна на купувачите, това да доведе до повишаване на качеството на предлаганите имоти.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg