EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затварят летище Бургас за месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затварят летище Бургас за месец

mail09:10 | 12.02.2024прегледи 519 коментарикоментари 0


Летище Бургас ще бъде временно затворено за близо месец поради необходимост от ремонтни дейности. Това съобщиха от дружеството концесионер "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Всички полети ще бъдат спрени от 06:00 часа на 7 март. Летището ще възобнови дейността си на 30 март 2024 година. "Временното затваряне на летището е поради извършване на дейностите по поддръжка, свързани с подобряване на безопасността на настилката на пистата и осветителната система преди началото на активния летен сезон през тази година", посочи концесионерът. 

От 31 март авиокомпанията "Райънеър" (Ryanair) подновява полетите си от и до Бургас. През месец април ще изпълняват полети от Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), а от месец май се подновяват полетите до Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), става известно от летателния календар, обявен в сайта на превозвача. От началото на юни авиокомпанията ще поднови и полетите си от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Днес от "Фрапорт" посочиха, че авиокомпанията "Уиз Еър" (Wizz Air) планира да изпълнява 7 маршрута от Бургас. Първите полети трябва да бъдат осъществени през втората половина на месец юни 2024 година. Те ще са до Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", в качеството си на отговорен летищен оператор, полага всички усилия за по-нататъшното увеличаване на броя на дестинациите до/от летищата в Бургас и Варна, като непрекъснато работи за безопасността и извършването на други подобрения на летищната инфраструктура", посочиха още от дружеството. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg