EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Застой на продажбите в Metro

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Застой на продажбите в Metro

mail17:30 | 17.01.2012прегледи 590 коментарикоментари 0


Metro Group, най-голямата група за търговия на дребно в Германия, съобщи днес за застой в продажбите през миналата година с влошаване на положението през четвъртото тримесечие в европейските й вериги магазини на фона на засилването на кризата в еврозоната, предаде DPA. Metro обяви също, че отменя преговорите за продажба на своята верига Galeria Kaufhof.
"Сегашната ситуация на капиталовите пазари не предлага подходящи условия за такава важна трансакция", заяви главният изпълнителен директор на Metro Олаф Кох. Акциите на Metro скочиха с 3,6 % във франкфуртската електронна търговия до цена от 28,25 евро, като според анализатори решението е сложило край на опасенията на инвеститорите, че Metro ще се отърве на безценица от подразделението, което притежава ценно недвижимо имущество в градския център.
За придобиването на Галерия Кауфхоф, отчитаща много слаби продажби, се конкурираха друг германски търговец на дребно и австрийска компания за недвижими имоти, припомня DPA.
Продажбите на Metro в Западна Европа, без Германия, са намалели с 4,2 % на годишна основа през четвъртото тримесечие до равнище от 6 милиарда евро (7,7 милиарда долара), а в Източна Европа е отчетено понижение само от 1 % до 4,8 милиарда евро благодарение на стабилните продажби в Русия, oбяви групата.
Кох обвини дълговата криза, високата безработица и програмите за икономии в много европейски държави за ограниченията при пазаруване сред потребителите. Продажбите в Германия са отслабнали с 0,3 на сто до 7,8 милиарда евро. За цялата година продажбите на групата са се свили с 0,8 на сто до 66,7 милиарда евро.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg