EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Застой в поръчките на самолети до 2012 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Застой в поръчките на самолети до 2012 г.

mail11:32 | 04.02.2010прегледи 812 коментарикоментари 0


Airbus SAS и Boeing Co., двата най- големи световни производители на самолети, очакват спадът на поръчките да продължи най-малко още две години при обявен от авиокомпаниите очакван спад на пътуванията, съобщава Bloomberg.
“Пазарът ще остане слаб по отношение на новите поръчки до 2012 г.” заяви в телевизионно интервю за Bloomberg главният изпълнителен директор на Airbus Джон Лийхи. От европейската Aeronautic Defence & Space Co. очаква да получат между 250 и 300 поръчки през тази година. Това ще бъде третият най- сериозен спад от 2007 г. насам.
Авиопревозвачите ограничиха плановете за експанзия и намалиха капацитета след регистрирания рекорден спад от 3.5 % на международния въздушен трафик през изминалата година. По данни на Международната авиотранспортна асоциация на индустрията ще са й необходими три години, за да се възстанови от спада.
Авиопревозвачи, сред които и Singapore Airlines Ltd. и Cathay Pacific Airways Ltd., отбелязват слаб ръст на резервациите на билети спрямо миналата година. Превозвачите обаче изтъкват, че е прекалено рано за оптимистични прогнози, заради неизвестните по отношение на световната икономика.
Прогнозите за възстановяване на поръчките на самолети включват и очакванията по отношение на новата конкуренция на Boeing и Airbus в Китай.
Очаква се през 2014 г. първият китайски самолет C919 да направи първите си полети и две години по- късно да влезе в експлоатация.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg