EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Засилен митнически контрол между Беларус и Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засилен митнически контрол между Беларус и Русия

mail13:45 | 17.06.2009прегледи 743 коментарикоментари 0


От днес на границата с Русия Беларус въвежда засилен режим на митнически контрол за преминаващите товари. Това съобщи началникът на пресслужбата на беларуския Държавен митнически комитет Владимир Пехтерев, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА. Той отбеляза, че мярката е взета по нареждане на държавния глава.
Информацията бе потвърдена от граждани, преминаващи през беларуско-руската граница.
Председателят на Държавния митнически комитет Александър Шпилевский съобщи, че от днес в 9 часа местно време Беларус въвежда засилен режим на контрол над превоза на товари по основните руско-беларуски магистрали.
В Москва руската министърка на селското стопанство Елена Скриник заяви, че Русия и Беларус са приключили преговорите по млечния проблем и са постигнали споразумение, удовлетворяващо и двете страни. Скриник уточни, че е било решено да се спре напълно вноса на сухо мляко от Беларус през второто и третото тримесечие. Така в периода на увеличеното производство на мляко руските производители ще произвеждат продукцията си от местни суровини, обясни министърката. Тя отбеляза, че по този начин ще бъде изключен дъмпингът на сухото мляко.
Едновременно с това Русия ще увеличи вноса на беларуско сирене, извара и масло в съответствие с нуждите на страната, изтъкна Скриник.




 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg