EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Засилваме връзките с Шанхай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засилваме връзките с Шанхай

mail14:15 | 08.11.2012прегледи 416 коментарикоментари 0


Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство за икономическо сътрудничество между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България и Комисията по търговия на Шанхай, Китайска народна република.

Двете страни ще си сътрудничат при организирането на промоционални дейности за насърчаване на взаимните инвестиции – семинари, делови срещи, бизнес мисии, инвестиционни панаири и изложения и др. Те ще насърчават взаимните инвестиционни дейности чрез обмен на информация за специализираните мерки и наредби, за възможностите за създаване на съвместни индустриални проекти и учредяване на смесени предприятия, за откриване на представителства и клонове на компании от България и Шанхай. Институциите ще работят за разширяване на контактите между бизнес средите в България и Шанхай и ще оказват съдействие на компании от Шанхай да инвестират в българските индустриални зони.
Шанхай е с население 23 милиона души и е най-големият финансов и икономически център на Китай. Той е най-голямото контейнерно пристанище в страната и едно от най-натоварените в света. В резултат на политиката на реформи областта реализира собствена програма за „отваряне” зад граница и развитие на новия район Пудон. От 1992 г. насам икономиката на Шанхай се развива с над 10% годишен темп с изключение на 2008 г. и 2009 г./Пресцентър МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4229