EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заради разправията с ЕРП сравняват Борисов с Чавес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заради разправията с ЕРП сравняват Борисов с Чавес

mail18:00 | 20.04.2010прегледи 820 коментарикоментари 0


"Борисов като Чавес заплашва с електрическа ренационализация". Под това заглавие специализираното италианско електронно издание E-gazette публикува във вторник информация за електроразпределителните дружества в България, съобщи БТА.
Българският премиер Бойко Борисов заплашва, че ще ренационализира електроразпределителната мрежа, като анулира договор за 700 милиона евро, подписан преди шест години с германската компания Е.ОN, австрийската - EVN и чешката - CEZ, пише E-gazette.
Борисов, вулканична личност на 51 години, бивш охранител и притежател на черен пояс в карате, неотдавна обвини електрокомпаниите, че ограбват клиентите и отклоняват фондове от обществения доставчик НЕК. Обвинените компании не реагираха, но мениджър от ЧЕЗ заяви анонимно пред един всекидневник, че съществува "напрежение и враждебност спрямо чуждите инвеститори", пише по-нататък италианското издание.
То припомня, че Е.ОN, EVN и CEZ са закупили през 2004 година 67% от електроразпределителната мрежа в североизточната, югоизточната и западната част на страната. Целта на операцията беше да се направи опит за пробив в монопола за благото на потребителите. Клиентите обаче изразяват силно недоволство от услугата и цените, се казва в статията. Изданието E-gazette е създадено през 1998 година и работи с помощта на най-голямата италианска информационна агенция АНСА.


Тагове: Борисов, Чавес, ЕРП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165