EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заработи Пекинска фондова борса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заработи Пекинска фондова борса

mail08:02 | 17.11.2021прегледи 743 коментарикоментари 0


Новосъздадената Пекинска фондова борса започна търговия със силен скок на акциите на десет компании, които неотдавна проведоха първични публични предлагания (IPO). И тъй като котировките им прибавиха между 100 и 500 процента, по време на сесията се наложи да се задействат така наречените прекъсвачи, предаде Ройтерс.
Акции в оборот на общо 81 дружества отбелязаха официалния старт на борсата, създадена да обслужва малки и средни предприятия, подкрепяйки по този начин политиката на президента Си Цзинпин за "общ просперитет" и намаляване на "пропастта" между бедни и богати в Китай.
Първата група компании, листвани на борсата, са основно от сфери като софтуер, фармацевтика и висок клас производство.
В бъдеще се очаква броят на фирмите да нарасне значително, както и новата платформа да стимулира развитието и традиционни, и на нови сектори на икономиката.
Пекинската фондова борса ще играе ключова роля в развитието на иновативния потенциал на националните предприятия, заявиха по-рано китайските власти. Уставният капитал е 1 милиард юана (около 156 милиона долара по текущи обменни курсове).
Планът за новата борса бе обявен на 2 септември от президента Си Цзинпин по време на Китайския международен търговски панаир на услугите. Пекинският орган за контрол на пазарите регистрира борсата на 3 септември.
Това е третият фондов пазар континентален Китай след борсите в Шанхай и Шънчжън. В Хонконг също има фондова борса.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037