EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започна Световният икономически форум в Баку

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започна Световният икономически форум в Баку

mail15:15 | 09.04.2013прегледи 510 коментарикоментари 0


Регионалната интеграция на Южен Кавказ и Централна Азия е основна тема на открития в Баку Световен икономически форум с участието на на около 200 представители на правителства, бизнес средите и гражданското общество от много страни, предаде ИТАР-ТАСС.
Основателят и изпълнителен председател на Давоския Световен икономически форум (СИФ) Клаус Шваб подчерта, че страните не могат сами да реализират богатия си икономически потенциал и, че за постигането на дългосрочни успехи са необходими плодотворно сътрудничество и съвместни усилия. По думите му целта на форума в Баку е да се постави началото на нови инициативи в областта на развитието на сътрудничеството в Южен Кавказ и Централна Азия и да се проучат уникални сценарии за регионална икономическа интеграция.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев подчерта, че регионалната интеграция и сътрудничеството са въпроси от приоритетно значение за страната му.
"Азербайджан играе своята роля за развитието на интеграционните процеси, за което допринасят и осъществяваните от страната мащабни енергийно-транспортни проекти", посочи той. Алиев отбеляза, че Азербайджан е отворил Каспийско море за чуждестранните инвеститори, създал е диверсифицирана мрежа за доставка на енергийни суровини на световните пазари. Той подчерта и важната роля за развитието на регионалното сътрудничество на железопътния проект Баку-Тбилиси-Карс, който ще съедини Европа и Азия, както и проекта за Трансанадолски газопровод, в който Азербайджан е поел основните финансови ангажименти.
 


Тагове: Баку, форум
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048