EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Започна TRUCK EXPO 2019

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започна TRUCK EXPO 2019

mail14:37 | 06.06.2019прегледи 780 коментарикоментари 0


За три дни Летище „Лесново“ се превръща в арена на индустриалните превозни средства, продукти и услуги за товарния автомобилен транспорт. От днес до събота, върху площ от 10 000 кв.м. са представени повече от 150 експоната на 48 изложители. Над 100 световни бранда участват в TRUCK EXPO 2019 - най-голямото събитие в тежката автомобилна индустрия, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Голяма част от българските компании предлагат услуга на световно ниво, заяви председателят на Асоциацията Александър Миланов. „Затова и ненапразно днес български камиони, българските водачи кръстосват пътищата и доставят стоки в цяла Европа, Северна Африка и Близкия Изток“, подчерта още той.

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов предаде поздравленията към бранша и асоциацията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и заяви:  „Ние сме най-добрите. Пред нас стоят европейски законодателни ограничения, които се надяваме да не бъдат приети във вида, в които се предлагат. Но няма друга държава, която да има толкова добър и успешен международен транспорт“.

Камионите са водещи във въвеждането на новите еко-технологии и непрекъснато се развиват в посока на алтернативни задвижващи системи. Аеродинамиката, безопасността, цифровизацията и системите за свързаност са другите основни параметри, с които автомобилните компании ще предизвикат посетителите на международното изложение за тежкотовaрни автомобили TRUCK EXPO 2019. Гамата на изложителите се допълва от многобройни нововъведения на доставчиците и производителите на ремаркета и полуремаркета, фирмите за сервизно оборудване, резервни части, оборудване и екипировка, както и гуми, масла, аксесоари, консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

„Тази година имаме над 20 премиери. Може да видите най-новите технологии за екологичност, икономичност, безопасност, комфорт“, подчерта председателят на секция „Товарни автомобили“ в ААР Георги Загоров. „Тази година за първи път ще имаме и Тунинг шоу. Камионът е и средство да бъдеш уникален“, допълни още г-н Загоров.

Официалните гости разгледаха експонатите, сред които са първият камион без огледала за задно виждане, оборудван със система за полуавтономно управление, камиони на метан, изцяло електрически товарни автомобили и автобуси и много други технологични иновации. Безплатният вход дава достъп и различни специални събития, като тест драйв за професионалисти, експозиция на уникални тунинговани влекачи в премиерното за изложението TRUCK TUNING SHOW, както и шанс да посетят безплатно Европейския шампионат ФИА ЕТРС за камиони в SLOVAKIA RING завършват перфектно програмата на това моторно шоу.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg