EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започва "Балканска треска" във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започва "Балканска треска" във Виена

mail18:05 | 17.04.2010прегледи 1503 коментарикоментари 0


От 17 април до 11 май, в продължение на повече от три седмици, Виена отново ще гори в "Балканска треска". Фестивалът се провежда за седми път и ще покаже на пет различни сцени поредица от 17 концерта. Участват световноизвестни изпълнители от 14 страни, които ще представят палитрата на музиката от Югоизточна Европа в нейната пълна сила и разнообразие. Акцентът тази година е поставен върху женското участие и фестивалът се нарича "Балканска треска феминин". Зрителите ще могат да се насладят на народна музика от региона, цигански ритми, джаз вариации, а така също и на прекрасните женски гласове.
В тазгодишното издание на етно джаз феста има специална седмица, посветена на България. От 17 до 23 април ще бъдат представени известни български изпълнители. Честта да открият фестивала се пада на ромската формация "Карандила джуниър" и на 15-годишните певици Станоела Ингилизова и Екатерина Иванова от Сливен. И двете изпълнителки са носителки на многочислени награди от музикални конкурси в България. Заедно с духовия оркестър "Карандила джуниър", където най-младият музикант е на 6, а най-големите са на 15 години, но те по нищо не отстъпват на възрастните си колеги. Сред българските участници са и младата гъдуларка Даринка Цекова, Арабел Караян заедно с формацията  "Трипъл А", Каба трио "Родопея", джаз легендата Йълдъз Ибрахимова и постоянният гост на фестивала Теодосий Спасов. Той ще се появи на сцената на "Заргфабрик" в компанията на дамския струнен квартет "Хевънли стрингс".
За първи път пред австрийска публика ще се появят "Насекомикс" & Андрония Попова и "Фючър шок" & Деси Андонова. Концертът е на 23 април в култовия джаз клуб "Ост клуб".
Повече за фестивала можете да научите на: http://www.balkanfever.at/.

Снимка: Насекомикс: Ники Пекарев


Тагове: Виена, фестивал
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg