EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Заплатите в "Южен поток България"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплатите в "Южен поток България"

mail12:04 | 20.05.2016прегледи 1028 коментарикоментари 0


Какви са разходите, които прави компанията „Южен поток България” през 2015 година? 4 500 000 лв. годишни разходи, 26 работещи на средно месечна база на трудови договори ( в началото на годината са 34, в края 18), средна заплата на месец на човек в размер на 4750 лв., общо за година 13 на граждански договори. Това се отбелязва в писмен отговор на въпрос на депутата Настимир Ананиев, който той публикува в социалната мрежа.

За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи, от Движение България на гражданите и Реформаторския Блок заявихме ясно , че искаме оптимизация на разходите в енергетиката и осветляване на всички договори, които се плащат с публични средства. Големия дефицит в енергетика беше намален с 50%, но още работа трябва за да бъде затворена черната дупка и изчистване на задълженията на БЕХ и НЕК, но по горния начин няма да стане, обяснява депутатът!

Ето какво отговори МРРБ на тази информация.

Съгласно чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, чл.24 и чл.25, ал.2 от Наредба за заплатите на служителите в държавната администрация  и във връзка с чл. 26, ал. 1, т. 5 , чл. 31 и чл.42  от Вътрешните правила за организация на индивидуалните заплати на служителите в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, заплатата на всеки служител се формира от основно и от допълнително възнаграждение. Заплатата на служителите се формира от основно и допълнително възнаграждание, което може да се изплаща четири пъти годишно - през април, юли и октомври за текущата година и през януари - за предходната година. Размерът на допълнителното възнаграждение, което отделен служител може да получи за една година, не може да надвишава 80 на сто от начислените му за съответната година основни заплати. 
Средствата, изплатени като допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на служителите, работещи в ГД ГРР /МРРБ/, се определят на база на изпълнените задачи през съответното тримесечие, като целите за всеки месец се залагат в месечни заповеди, изпълнението им се проследява на месечна база и има пряко отношение към изплатените средства като допълнително възнаграждение. Сумите, извадени от контекста на одитния доклад на Сметната палата, не представляват месечно възнаграждение на служител, а са сбор от съответното месечно възнаграждение на служителя и изплатеното допълнително възнаграждение за постигнати резултати за предхождащото месеца тримесечие. В допълнение, настоящото ръководство на МРРБ уточнява, че цитираните суми са изплащани през 2014 г. в период, в който предложенията и решенията за изплащане на допълнителни възнаграждения са били в правомощията на друг ръководен екип.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139